Klinisch Review Symposium

Waarschuwingsbericht

Inzenden van dit formulier is niet langer mogelijk.

Klinisch Review Symposium

Het eerstvolgende Klinisch Review Symposium zal plaatsvinden op donderdag 19 november 2020 in de vorm van een webinar van 15.30 - 17.00 uur. Het onderwerp van deze editie is: COVID-19 en donatie en transplantatie in Nederland. De belangrijkste onderwerpen die zullen worden behandeld zijn:

COVID-19 en

• Invloed op donatie en transplantatie in Nederland
  • Lessons learned en toekomst perspectief
  • Uitdagingen intensive care
  • Ethische dilemma’s
  • Psychologische aspecten
  • Interactieve discussie

Hier vindt u het volledige programma. Het Klinisch Review Symposium is dit keer in samenwerking met de Medisch Ethische Commissie en de Young Professionals binnen de NTV.

U kunt zich hier inschrijven.

Het Klinisch Review Symposium heeft plaats gevonden op 14 november in Paushuize in Utrecht en werd dit jaar bezocht door 75 enthousiaste deelnemers. Thema van het symposium: ‘To do or not to do’.
Onderwerpen als de rol van etniciteit bij donoren en ontvangers, een lezing van Gurch Randhawa, Director of the Organ Donor and Transplant Research Centre, Luton, UK en de fysieke capaciteit en activiteit voor en na levertransplantatie door Stefan De Smet, wetenschappelijk medewerker, Transplantoux, UZ Leuven kwamen aan bod.

Het Klinisch Review Symposium heeft plaats gevonden op 15 november in Paushuize in Utrecht. De 85 deelnemers hebben kunnen luisteren naar presentaties omtrent het thema ‘matchen’. De ochtend was gericht op HLA matching, waarbij oa. de buitenlandse gasten Prof. Peter Nickerson van de universiteit van Manitoba (foto) en Prof. Vasilis Kosmoliaptsis van de universiteit van Cambridge tot de sprekers behoorden. De middag richtte zich op gecombineerde transplantaties en op pancreas en DCD harttransplantatie.

Foto KRS 2018.jpg Foto Nickerson KRS 2018.JPG

3-4 maart 2021   Bootcongres 2021
3 maart 2021   Algemene Ledenvergadering NTV (online)

Programma Bootcongres 3 en 4 maart a.s.
Het programma van het Bootcongres staat online!

ESOT congres -  29 augustus - 1 september 2021

De abstract submissie voor het komende ESOT congres dat gehouden wordt van 29 augustus tot 1 september is open. De deadline voor het insturen van abstracts is 22 februari. Klik hier voor meer informatie.

Webinar coronavaccinatie bij nierpatiënten

21 januari 2021Vaccinatie Webinar voor professionals