Nieuws

Publieksinformatie


Bericht geplaatst op 8 januari 2021

Webinar over coronavaccinatie bij nierpatiënten

Veel nierpatiënten hebben vragen over de beschikbaarheid, effectiviteit en veiligheid van de coronavaccins. Een van de meest gestelde vragen is wanneer vaccinatie zal plaatsvinden bij patiënten met een verminderde nierfunctie, in dialyse of na een niertransplantatie.

De beroepsorganisaties die bij de zorg van nierpatiënten betrokken zijn (o.a. de Nederlandse Federatie van Nefrologen (NFN) en het Landelijk Overleg Nier Transplantatie (LONT)) voeren op dit moment druk overleg hierover met het RIVM. Ook wordt er een groot onderzoek gepland om de werkzaamheid en veiligheid van vaccins bij specifieke nierpatiënten te monitoren.

Op vrijdag 22 januari van 17:00 – 18:15 uur organiseren de NVN en de Nierstichting een webinar speciaal voor nierpatiënten over coronavaccinatie bij nierpatiënten. Zet de datum vast in uw agenda, inschrijven kan vanaf volgende week.
Lees verder.


Bericht geplaatst: 3 maart 2020

E-book ‘Niertransplantatie bij leven’

Als transplantatieteam van het LUMC Transplantatie Centrum beseffen wij dat het besluit om een nier af te staan niet eenvoudig wordt genomen en dat er veel vragen zijn. Het is ons doel om mensen die overwegen hun nier af te staan zo goed mogelijk te informeren.
Om de informatie laagdrempelig beschikbaar te maken hebben we het e-book ‘Nierdonatie bij leven’ gemaakt. Het e-book bevat ervaringsverhalen van en voor (toekomstige) donoren en hun omgeving. Het is hier vrijblijvend te downloaden en te delen.