Young Professionals dag

Op vrijdag 1 december 2023 vindt de jaarlijkse Young Professionals Netwerkdag weer plaats

Waar?
Atelier300c in Amersfoort

Wanneer?
Vrijdag 1 december van 09.00-18.00u.
Inschrijven is vanaf vandaag mogelijk via deze link.

Wat?
Het thema van dit jaar is ‘Transplantatie in de media’. Tijdens de dag gaan we in gesprek met en horen we de ervaringen van sprekers met ruime ervaring in de media. Dit jaar staat er weer een gevarieerd programma met:

  • Wanda de Kanter, longarts: won twee keer de Vrouw in de Media Award voor haar publiek gevecht tegen longkanker.
  • Diederik Gommers, intensivist: werd tijdens de COVID-19 pandemie plots een Bekende Nederlander als gezicht van de zorg in talkshows en andere media.
  • Dokter Media: biedt sinds 2016 nuance en duiding bij medisch nieuws.
  • Dennis Hesselink, internist-nefroloog:  schreef het boek ‘Verbindingslijnen. Tatoeage voor een nieuw leven’ over gedeelde tatoeages tussen living nierdonoren en -ontvangers.
  • Esther-Clair Sasabone, radio- en theatermaker: bekend als een van de potentiële ontvangers van een nier in ‘De Grote Donorshow’.

 


Terugblik zesde NTV Young Professionals dag 7 oktober 2022

Locatie: Atelier 300C Amersfoort
Programma YPD 2022


Terugblik vijfde NTV Young Professional dag 29 oktober 2021

De vijfde NTV Young Professionals Dag vond plaats op 29 oktober 2021 in het Muntgebouw te Utrecht.

Vrijdag 29 oktober 2021 kon gelukkig na alle Corona maatregelen weer een YP netwerkdag georganiseerd worden in Utrecht. Ditmaal op een nieuwe locatie, het Muntgebouw. Het thema was ‘Practice what you preach; fitheid in het Corona tijdperk’. Onder de deelnemers waren onderzoekers, clinici en transplantatiecoördinatoren uit bijna alle transplantatiecentra van het land.
We begonnen de dag met een actieve kennismaking, waarna Malou Pheninckx  (één van de hockeysters die goud hadden gewonnen op de Olympische spelen en zelf ook geneeskunde student) in een heel persoonlijk praatje haar ervaringen over fysieke en mentale fitheid deelde. Duidelijk was dat werken in de zorg en wetenschap veel raakvlakken heeft met het beoefenen van topsport.
Vervolgens kregen we uitleg over het wandel- en gezonde leefstijlprogramma voor transplantatiepatiënten; Walk & Talk. Heel leuk om meer te horen over dit mooie initiatief voor de zowel mentale als fysieke fitheid van onze patiënten.
Zelfzorg werd geregeld in de vorm van een heerlijke en uitgebreide lunch. Maar daarna moesten we toch echt actief aan de slag met een workshop ‘Zelfzorg voor de professional’ gegeven door de inspirerende Mia Wessels. Daarbij zochten we onder andere naar onze innerlijke drive om bepaalde dingen wel of juist bewust niet te doen en deelde Mia haar kijk op de moderne geneeskunde.
Daarop aansluitend besproken we met elkaar de meerwaarde van een coaching traject.  We sloten de dag af met een heus Lagerhuisdebat waarin we elkaar maar ook onszelf weer goed uitdaagde om na te denken en te discussiëren over lastige stellingen met betrekking tot fitheid op het werk.

De dag werd competitief maar zeker ook gezellig afgesloten met een transplantatie pubquiz en borrel!

PROGRAMMA (FLYER)  | PROGRAMMA
Locatie: Muntgebouw, Utrecht

Contact:
congres@transplantatievereniging.nl
023-5513016

 


Terugblik vierde NTV Young professional dag 18 oktober 2019

Vrijdag 18 oktober 2019 werd de YP netwerkdag met als thema ‘’Roomser dan de Paus’’ georganiseerd in Utrecht. Onder de deelnemers waren onderzoekers, promovendi en clinici uit bijna alle transplantatiecentra van het land. De dag verliep interactief met na een kennismakingssessie de lezing van Diederik Stapel waarin hij ons stimuleerde om juist roomser dan de Paus te zijn als het om wetenschappelijke integriteit gaat. Daarna prikkelde Frederike Ambagstheer in een lezing over orgaanhandel door met ons te discussiëren over voor- en nadelen van het totaalverbod. ’s Middags legden we elkaar het vuur aan de schenen in een Lagerhuisdebat o.l.v. Bernadette Haasse waarbij stellingen op gebied van allocatie, organisatie en solidariteit aan bod kwamen. Als vooruitblik naar de YP sessie op het bootcongres over ‘’Ballen in de lucht’’, sloten we af met een mindfulness sessie. Dat ook de borrel drukbezocht was maakte deze netwerkdag tot een groot succes!

 


Terugblik derde NTV Young professional dag 19 oktober 2018

Op vrijdag 19 oktober werd de derde NTV young professional dag gehouden in De Zilveren Vosch in Utrecht. Onder de in totaal 22 deelnemers waren onderzoekers, artsen, transplantatie coördinatoren en verpleegkundig specialisten aanwezig afkomstig uit verschillende transplantatie centra in Nederland. Na een actieve kennismaking onder de deelnemers, startte de dag met een inspirerend presentatie van de YP organisatie van de ESOT en een lezing over hoe social media gebruikt kan worden in je carrière. De middagsessie had een interactief karakter. Tijdens de workshop groepsdynamiek gingen we actief aan de slag met een acteur om situaties uit ons dagelijks (werk)leven na te bootsen. We leerden daarbij hoe je overkomt en hoe je met je houding groepsdynamiek kan beïnvloeden. Buiten het georganiseerde programma om, was er voldoende tijd om andere young professionals te ontmoeten. Al met al een geslaagde dag, met name ook dankzij de enthousiaste deelnemers!

 


Terugblik tweede NTV Young professional dag 20 oktober 2017

Vrijdag 20 oktober werd de tweede YP netwerkdag georganiseerd in De Witte Vosch in Utrecht. Onder de deelnemers waren onderzoekers, clinici en transplantatiecoördinatoren uit bijna alle transplantatiecentra van het land. Het eerste deel van de dag stond in het teken van beurzen, subsidies en de geldstromen in onderzoek in Nederland. We werden bijgeschoold over de privaat publieke samenwerking, persoonlijke beurzen en de consortia. Door het interactieve karakter van de voordrachten was er veel ruimte voor spontane vragen en de sprekers zelf waren veelal een voorbeeld van een carrière buiten het ziekenhuis na een (bio)medische PhD. Hierna gingen we actief aan de slag met een workshop personal branding, waarbij we op zoek gingen naar onze innerlijke drive (why) om te doen (how) wat we doen (what). Met af en toe wat humor erbij leidde dit bij velen tot nieuwe inzichten en ook in wat huiswerk: per tweetal werd afgesproken om na een paar weken contact te hebben om te evalueren hoe het geleerde in praktijk wordt gebracht. De dag werd competitief afgesloten met een transplantatie pubquiz!

 


Terugblik eerste NTV Young professional dag 18 november 2016

Op 18 november werd de eerste NTV Young Professional dag gehouden in Utrecht. Er waren 25 enthousiaste YP van uiteenlopende transplantatie vakgebieden naar de dag toegekomen. De deelnemers stelden zich aan elkaar voor door middel van een korte pitch, en er werden presentaties over carrière perspectieven gegeven, waarbij o.a. de inbreng van Astellas en Chiesi en van de YP organisatie van de ESOT zeer nuttig ervaren werden. Na-evaluatie wees uit dat de dag zeker voor herhaling vatbaar is.