Sponsoring proefschriften

Honorering van de aanvraag is ter beoordeling van het bestuur van de NTV. Om voor sponsoring in aanmerking te komen dienen in elk geval de volgende punten in acht genomen te worden:

• Lidmaatschap Nederlandse Transplantatie Vereniging over meerdere jaren (minimaal 2 jaar)

• Een actieve opkomst/bijdrage aan het bootcongres;

• De aanvraag dient minimaal twee maanden vóór de promotiedatum te worden ingediend. Aanvragen na deze periode worden niet meer in behandeling genomen.

• Sponsoring door de NTV dient in het proefschrift te worden vermeld, waarbij de 'Nederlandse Transplantatie Vereniging' volledig uitgeschreven in het Nederlands moet worden genoemd.

• Het proefschrift dient direct aan orgaan- en/of weefseltransplantatie gerelateerd te zijn.

• Bereidwilligheid om op verzoek van het bestuur een presentatie over het proefschrift te houden op het Bootcongres

• Het verzoek dient te worden vergezeld van een Nederlandse samenvatting van het proefschrift, toegankelijk voor een breed publiek. De samenvatting dient digitaal aangeleverd te worden en mag maximaal 2 pagina's A4 beslaan, incl. vermelding van titel, datum en universiteit promotie, naam promovendus, promotor(es), co-promotor(es).

• Toestemming wordt gegeven om deze samenvatting op de website van de NTV te laten plaatsen

• Het toesturen van 1 exemplaar van het proefschrift volstaat

• De proefschriftsponsoring bedraagt € 500,-

U kunt onderstaand aanvraagformulier sturen naar:
ledenadministratie@transplantatievereniging.nl

aanvraagformulier proefschriftsponsoring

13 - 14 maart 2019 Bootcongres
9 - 10 mei 2019 LWTV Workshop
9 oktober 2019 LWTV dagsymposium

Donorweek 2018
Datum plaatsing: 26 oktober 2018

De Donorweek valt dit jaar in de laatste week van oktober, van 29 oktober t/m 2 november. Thema van deze week zal zijn: ‘Orgaandonor worden. Dat doe je voor elkaar.'

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport zendt rond deze week radio- en tv-spotjes uit.

Vanaf eind oktober zijn er ook promotiepakketten voor de Donorweek beschikbaar. Je kunt deze echter nu al aanvragen. Het verzenden van de pakketten kan echter pas in de week voorafgaand aan de donorweek. We gaan ons uiterste best doen de aangevraagde materialen op tijd voor de Donorweek te laten bezorgen.
Alle andere voorlichtingsmaterialen kunnen gewoon worden besteld.

Opening of the ESOT Grants Programme 2019
Datum plaatsing: 11 september 2018

Klik hier voor het subsidie-aanvragen van de ESOT, geopend van 1 september jl. tot en met 31 oktober a.s.

Er zijn drie subsidiens beschikbaar:
ESOT Educational Scholarship - 20 scholarships of EUR 1.000 each
ESOT Study Scholarship - 10 scholarships of EUR 2.000 each
ESOT Transplant Fellowship - 2 grants of EUR 55.000 each

Klik hier wanneer u per mail contact wilt opnemen.

Nieren.nl
Datum plaatsing: 17 april 2018

De Nierstichting en de Nierpatiënten Vereniging Nederland (NVN) introduceren op 18 april nieren.nl. Eén unieke online omgeving voor nierpatiënten, hun naasten en andere betrokkenen. Op nieren.nl kunnen bezoekers betrouwbare informatie vinden over nierschade en over het leven met een nieraandoening. En is onderling contact mogelijk in een veilige online omgeving.

Betrouwbare actuele informatie
Het platform heeft een bibliotheek met meer dan 600 artikelen. Een eigen redactie verzamelt, selecteert en redigeert alle informatie zorgvuldig. En werkt continu aan actuele toevoegingen. Ze werken hierin nauw samen met ervaringsdeskundigen en zorgverleners zoals artsen, verpleegkundigen, diëtisten en maatschappelijk werkers.

Ervaring delen
Nieren.nl is ook een community waar nierpatiënten en naasten elkaar kunnen ontmoeten in een veilige omgeving. Op basis van profielkenmerken die de deelnemers invullen, krijgen zij informatiesuggesties, kan men elkaar makkelijker vinden en kan nieren.nl relevante informatie aanbieden.

Rijke informatiebron zorgverleners
Nieren.nl is een rijke bron van betrouwbare en actuele informatie, waar u patiënten naar kunt verwijzen. Zorgverleners kunnen ook actief deel te nemen aan de community om zo een bijdrage te leveren aan kennisvergroting en interactie en antwoord te geven op de vele vragen die bij patiënten leven.

Binnenkort ontvangen alle dialysecentra en nefrologen een mailing met patiëntenfolders, verwijskaartjes en een poster van nieren.nl. Zo kunnen zorgverleners nieren.nl op een makkelijke manier onder de aandacht te brengen van patiënten.

Wetsvoorstel Actieve Donor Registratie aangenomen
Datum plaatsing: 13 februari 2018

Op 13 februari heeft de Eerste Kamer ingestemd met het wetsvoorstel voor een ‘Actieve Donor Registratie’ (ADR) van Tweede Kamerlid Pia Dijkstra, waarbij mensen die géén orgaan donor willen zijn dit moeten aangeven op hun donorformulier. In het huidige registratiesysteem moeten mensen die wél orgaan donor willen zijn dit aangeven en zijn mensen die geen keuze maken geen donor. De verwachting is dat met de nieuwe donorwet het aantal postmortale transplantaties gaat toenemen. Verschillende gezondheidsfondsen, patiëntenorganisaties en ook de NTV hebben zich jarenlang onder aanvoering van initiatiefneemster Pia Dijkstra ingezet voor deze verandering in de wet en zijn verheugd dat de wet nu aangenomen is.

Voor meer informatie: