Transplant Library

De Transplant Library is ontwikkeld met het doel om snel toegang te verschaffen tot kwalitatief hoogwaardig onderzoek op het gebied van orgaantransplantatie. De Transplant Library bestaat uit de volgende soorten publicaties:

Gerandomiseerd gecontroleerd onderzoek
- Artikelen, congress abstracts en lopend onderzoek
- Internationale Experts schrijven “Expert Reviews” over RCTs
- Methodologische kwaliteitsscore voor RCTs

Systematische reviews en meta-analyses
- Reviews zijn geselecteerd op basis van kwaliteitscriteria

Nationale en Internationale richtlijnen
- Elke richtlijn heeft een Kwaliteitsscore (AGREE II)

De Transplant Library is ontwikkeld door het Peter Morris Centre for Evidence in Transplantation (University of Oxford).

Inlog details:

Leden die geen account hebben, kunnen hier zelf een account aanmaken.

Updates
Om gebruikers op de hoogte te houden van nieuwe studies op hun vakgebied, worden de volgende update emails naar NTV leden gestuurd. Indien dit niet wenselijk is, kunnen deze services door gebruikers worden stopgezet.

Personal Evidence Alert
Twee-wekelijkse update van nieuwe studies die zijn toegevoegd, geselecteerd op basis van interesse.

Transplant Evidence Alert
Maandelijks overzicht van 10 RCTs bestaande uit een samenvatting en een ‘Critical Commentary’ m.b.t. de methodologie van de studie, geschreven door de CET.

Contact
Meer informatie over de Transplant Library kunt u hier vinden. Mocht u vragen of opmerkingen hebben, dan kunt u een email sturen naar info@transplantevidence.com.

Hieronder de NTV activiteiten t/m einde 2017:

20-10-2017    Young Professional dag,  Utrecht
09-11-2017    Medisch Ethisch symposium,  Utrecht
15-11-2017    NTV HLA educatie dag, Nijmegen
16-11-2017    Klinisch Review Symposium, Utrecht
08-12-2017    LWTV symposium, Utrecht

2018:

Professor Jon van Rood overleden
Datum plaatsing: 31 juli 2017

Op 21 juli jongstleden is professor Jon van Rood overleden. Professor van Rood was oprichter en voormalig afdelingshoofd van de afdeling Immunohematologie en Bloedtransfusie van het Leids Universitair Medisch Centrum. Lees meer.

foto Jon (002).jpeg

Voedingsadvies

Door het RIVM en de NVWA is er een  voedingsadvies opgesteld voor ziekenhuis hygiënisten die met transplantatie patiënten werken. Dit voedingsadvies gaat over het risico op het oplopen van hepatitis E in transplantatie patiënten. Het voedingsadvies kunt u hier vinden.

Transplant Library beschikbaar!

Transplant Library is vanaf 9 juni opengesteld voor NTV- leden. Een korte uitleg over de Transplant Library vindt u via het menu-item Educatie hierboven.

Basic science congres van The Transplantation Society

Datum plaatsing: 9 juni 2017

mentor-mentee award TSS2017 Victoria.jpg

Op het afgelopen basic science congres van The Transplantation Society in Victoria, Canada, werd de NTV-TTS mentor-mentee award uitgereikt aan het best scorende Nederlandse abstract. Aan Karin Boer en Fleur Peters van het Erasmus MC viel de eer te beurt deze award te mogen ontvangen.