Gauke Kootstra Prijs

Ieder oneven jaar wordt door het NTV bestuur de Gauke Kootstra Prijs
kootstra_4_0.JPGtoegekend voor het beste proefschrift op transplantatiegebied
(klinisch-/translationeel onderzoek). De Gauke Kootstra Prijs is een persoonlijke prijs en bestaat uit een kunstwerk en een bedrag van
€ 1.000,- . De Gauke Kootstra Prijs werd tijdens het Bootcongres van maart 2007 voor de eerste maal uitgereikt.

Van de laureaat wordt verwacht als onderdeel van de prijsuitreiking een voordracht over het werk te houden. Het houden van deze voordracht is in principe voorwaarde voor toekenning. Kandidaten voor deze prijs - die twee jaar lid dienen te zijn van de NTV  en die promoveren aan een Nederlandse universiteit -  worden verzocht, zoals boven vermeld, hun proef­schrift in PDF formaat, vergezeld van een kort begeleidend schrijven te sturen naar: ledenadministratie@transplantatievereniging.nl

Volgende sluitingsdatum: 31 januari 2021

Winnaars van de afgelopen jaren:

2019: Dr. J.A.E. Ambagtsheer: Organ Trade

2017: Dr. M.W.F. van den Hoogen: Anti-T and anti-B cell therapy in renal transplantation

2015: Dr. S. op den Dries: Bile duct injury in liver transplantation – Studies on the protective role of machine perfusion

11 november 2021: Klinisch Review Symposium
9 - 10 maart 2022: Bootcongres

50 jaar niertransplantatie op het Erasmus MC: Webinar 28 mei

Op 28 mei wordt er een webinar gehouden ter ere van 50 jaar niertransplantatie in het Erasmus MC met de titel 'Innovatief en grensverleggend!' Inschrijving is gratis. Een link naar het programma en inschrijving vindt u hier.

‘Dat bepaal je zelf’, een boek van Menno Loos over het proces dat vanuit een burgerinitiatief geleid heeft tot de nieuwe Donorwet is uitgebracht.

Menno Loos (1974) is de drijvende kracht achter het burgerinitiatief 2 Miljoen Handtekeningen, en heeft als vrijwillig, onbetaald lobbyist jarenlang gestreden voor een nieuwe Donorwet. Op de website www.datbepaaljezelf.nl is meer informatie over het intrigerende boek te vinden en staat een link om het boek te bestellen. Zeker voor NTV leden zeer de moeite waard.

Webinar coronavaccinatie bij nierpatiënten

21 januari 2021Vaccinatie Webinar voor professionals