Chiesi Beste Idee in Transplantatie prijs

Chiesi-prijs voor het beste idee in transplantatie

Briljante ideeën behoeven meestal een steuntje in de rug om daadwerkelijk uitgevoerd te kunnen worden. Jonge talenten zitten vol met ideeën, maar hebben soms niet de mogelijkheden om pilots uit te voeren om de haalbaarheid van deze ideeën te onderzoeken. In samenwerking met onze sponsor Chiesi stelt de NTV daarom vanaf 2019 jaarlijks een prijs beschikbaar van € 5.000,- voor ‘het beste idee in transplantatie’ van een jong talent.

Doel
Het doel van deze prijs is om de eerste stap te zetten in het onderzoek naar een innovatief idee op het gebied van transplantatiegeneeskunde.

Doelgroep
De subsidie is bedoeld voor NTV leden tot 40 jaar oud verbonden aan een onderzoeksinstelling of ziekenhuis.

Voorbeelden

Ideeën die in aanmerking komen voor de prijs kunnen van alles zijn; ideeën met betrekking tot verbeterde zorg voor transplantatie patiënten, basaal wetenschappelijke ideeën, psychosociale ideeën, chirurgische innovaties, organisatorische verbeteringen, etc.

Voorwaarden en aanvraagprocedure

• De aanvraag is voor het uitvoeren van een (pilot) studie naar ‘het beste idee in transplantatie’
  • Het onderzoek wordt uitgevoerd op een Nederlands transplantatie centrum of andere onderzoeksinstelling of ziekenhuis
  • De subsidie is uitsluitend bedoeld voor NTV-leden (minimaal 1 jaar lid) tot 40 jaar oud.
  • De aanvraag met onderbouwing, een kostenraming en een CV worden schriftelijk ingediend bij het bestuur voor 1 februari voorafgaand aan het Bootcongres: secretariaat@transplantatievereniging.nl (de omschrijving dient maximaal 1 A4 lang te zijn. De kostenraming en CV dienen los te worden bijgevoegd).
  • Voorselectie van kandidaten vindt plaats binnen de ‘Chiesi best idee commissie’
  • Gekozen kandidaten worden op de hoogte gesteld door secretariaat NTV en wordt gevraagd een pitch over hun idee te houden tijdens het Bootcongres
  • Het publiek kiest de uiteindelijke winnaar

15 november 2018 Klinisch Review Symposium
22 november 2018 Medisch Ethisch Symposium
13 - 14 maart 2019 Bootcongres
9 - 10 mei 2019 LWTV Workshop
9 oktober 2019 LWTV dagsymposium

Donorweek 2018
Datum plaatsing: 26 oktober 2018

De Donorweek valt dit jaar in de laatste week van oktober, van 29 oktober t/m 2 november. Thema van deze week zal zijn: ‘Orgaandonor worden. Dat doe je voor elkaar.'

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport zendt rond deze week radio- en tv-spotjes uit.

Vanaf eind oktober zijn er ook promotiepakketten voor de Donorweek beschikbaar. Je kunt deze echter nu al aanvragen. Het verzenden van de pakketten kan echter pas in de week voorafgaand aan de donorweek. We gaan ons uiterste best doen de aangevraagde materialen op tijd voor de Donorweek te laten bezorgen.
Alle andere voorlichtingsmaterialen kunnen gewoon worden besteld.

Opening of the ESOT Grants Programme 2019
Datum plaatsing: 11 september 2018

Klik hier voor het subsidie-aanvragen van de ESOT, geopend van 1 september jl. tot en met 31 oktober a.s.

Er zijn drie subsidiens beschikbaar:
ESOT Educational Scholarship - 20 scholarships of EUR 1.000 each
ESOT Study Scholarship - 10 scholarships of EUR 2.000 each
ESOT Transplant Fellowship - 2 grants of EUR 55.000 each

Klik hier wanneer u per mail contact wilt opnemen.

Nieren.nl
Datum plaatsing: 17 april 2018

De Nierstichting en de Nierpatiënten Vereniging Nederland (NVN) introduceren op 18 april nieren.nl. Eén unieke online omgeving voor nierpatiënten, hun naasten en andere betrokkenen. Op nieren.nl kunnen bezoekers betrouwbare informatie vinden over nierschade en over het leven met een nieraandoening. En is onderling contact mogelijk in een veilige online omgeving.

Betrouwbare actuele informatie
Het platform heeft een bibliotheek met meer dan 600 artikelen. Een eigen redactie verzamelt, selecteert en redigeert alle informatie zorgvuldig. En werkt continu aan actuele toevoegingen. Ze werken hierin nauw samen met ervaringsdeskundigen en zorgverleners zoals artsen, verpleegkundigen, diëtisten en maatschappelijk werkers.

Ervaring delen
Nieren.nl is ook een community waar nierpatiënten en naasten elkaar kunnen ontmoeten in een veilige omgeving. Op basis van profielkenmerken die de deelnemers invullen, krijgen zij informatiesuggesties, kan men elkaar makkelijker vinden en kan nieren.nl relevante informatie aanbieden.

Rijke informatiebron zorgverleners
Nieren.nl is een rijke bron van betrouwbare en actuele informatie, waar u patiënten naar kunt verwijzen. Zorgverleners kunnen ook actief deel te nemen aan de community om zo een bijdrage te leveren aan kennisvergroting en interactie en antwoord te geven op de vele vragen die bij patiënten leven.

Binnenkort ontvangen alle dialysecentra en nefrologen een mailing met patiëntenfolders, verwijskaartjes en een poster van nieren.nl. Zo kunnen zorgverleners nieren.nl op een makkelijke manier onder de aandacht te brengen van patiënten.

Wetsvoorstel Actieve Donor Registratie aangenomen
Datum plaatsing: 13 februari 2018

Op 13 februari heeft de Eerste Kamer ingestemd met het wetsvoorstel voor een ‘Actieve Donor Registratie’ (ADR) van Tweede Kamerlid Pia Dijkstra, waarbij mensen die géén orgaan donor willen zijn dit moeten aangeven op hun donorformulier. In het huidige registratiesysteem moeten mensen die wél orgaan donor willen zijn dit aangeven en zijn mensen die geen keuze maken geen donor. De verwachting is dat met de nieuwe donorwet het aantal postmortale transplantaties gaat toenemen. Verschillende gezondheidsfondsen, patiëntenorganisaties en ook de NTV hebben zich jarenlang onder aanvoering van initiatiefneemster Pia Dijkstra ingezet voor deze verandering in de wet en zijn verheugd dat de wet nu aangenomen is.

Voor meer informatie: