Young Professionals dag

Young Professionals Netwerkdag

Terugblik tweede NTV Young professional dag 20 oktober 2017

Vrijdag 20 oktober werd de tweede YP netwerkdag georganiseerd in De Witte Vosch in Utrecht. Onder de deelnemers waren onderzoekers, clinici en transplantatiecoördinatoren uit bijna alle transplantatiecentra van het land. Het eerste deel van de dag stond in het teken van beurzen, subsidies en de geldstromen in onderzoek in Nederland. We werden bijgeschoold over de privaat publieke samenwerking, persoonlijke beurzen en de consortia. Door het interactieve karakter van de voordrachten was er veel ruimte voor spontane vragen en de sprekers zelf waren veelal een voorbeeld van een carrière buiten het ziekenhuis na een (bio)medische PhD. Hierna gingen we actief aan de slag met een workshop personal branding, waarbij we op zoek gingen naar onze innerlijke drive (why) om te doen (how) wat we doen (what). Met af en toe wat humor erbij leidde dit bij velen tot nieuwe inzichten en ook in wat huiswerk: per tweetal werd afgesproken om na een paar weken contact te hebben om te evalueren hoe het geleerde in praktijk wordt gebracht. De dag werd competitief afgesloten met een transplantatie pubquiz!

DSCF7194zaal.JPG DSCF7200zaal.JPG
DSCF7221workshop.JPG DSCF7242groep.JPG

Terugblik eerste NTV Young professional dag 18 november 2016

Op 18 november werd de eerste NTV Young Professional dag gehouden in Utrecht. Er waren 25 enthousiaste YP van uiteenlopende transplantatie vakgebieden naar de dag toegekomen. De deelnemers stelden zich aan elkaar voor door middel van een korte pitch, en er werden presentaties over carrière perspectieven gegeven, waarbij o.a. de inbreng van Astellas en Chiesi en van de YP organisatie van de ESOT zeer nuttig ervaren werden. Na-evaluatie wees uit dat de dag zeker voor herhaling vatbaar is.

YPD 2016.jpg

oktober 2018 Young Professional Day
15 november 2018 Klinisch Review Symposium
22 november 2018 Medisch Ethisch Symposium
6-7 maart 2019 Bootcongres

Nieren.nl
Datum plaatsing: 17 april 2018

De Nierstichting en de Nierpatiënten Vereniging Nederland (NVN) introduceren op 18 april nieren.nl. Eén unieke online omgeving voor nierpatiënten, hun naasten en andere betrokkenen. Op nieren.nl kunnen bezoekers betrouwbare informatie vinden over nierschade en over het leven met een nieraandoening. En is onderling contact mogelijk in een veilige online omgeving.

Betrouwbare actuele informatie
Het platform heeft een bibliotheek met meer dan 600 artikelen. Een eigen redactie verzamelt, selecteert en redigeert alle informatie zorgvuldig. En werkt continu aan actuele toevoegingen. Ze werken hierin nauw samen met ervaringsdeskundigen en zorgverleners zoals artsen, verpleegkundigen, diëtisten en maatschappelijk werkers.

Ervaring delen
Nieren.nl is ook een community waar nierpatiënten en naasten elkaar kunnen ontmoeten in een veilige omgeving. Op basis van profielkenmerken die de deelnemers invullen, krijgen zij informatiesuggesties, kan men elkaar makkelijker vinden en kan nieren.nl relevante informatie aanbieden.

Rijke informatiebron zorgverleners
Nieren.nl is een rijke bron van betrouwbare en actuele informatie, waar u patiënten naar kunt verwijzen. Zorgverleners kunnen ook actief deel te nemen aan de community om zo een bijdrage te leveren aan kennisvergroting en interactie en antwoord te geven op de vele vragen die bij patiënten leven.

Binnenkort ontvangen alle dialysecentra en nefrologen een mailing met patiëntenfolders, verwijskaartjes en een poster van nieren.nl. Zo kunnen zorgverleners nieren.nl op een makkelijke manier onder de aandacht te brengen van patiënten.

Wetsvoorstel Actieve Donor Registratie aangenomen
Datum plaatsing: 13 februari 2018

Op 13 februari heeft de Eerste Kamer ingestemd met het wetsvoorstel voor een ‘Actieve Donor Registratie’ (ADR) van Tweede Kamerlid Pia Dijkstra, waarbij mensen die géén orgaan donor willen zijn dit moeten aangeven op hun donorformulier. In het huidige registratiesysteem moeten mensen die wél orgaan donor willen zijn dit aangeven en zijn mensen die geen keuze maken geen donor. De verwachting is dat met de nieuwe donorwet het aantal postmortale transplantaties gaat toenemen. Verschillende gezondheidsfondsen, patiëntenorganisaties en ook de NTV hebben zich jarenlang onder aanvoering van initiatiefneemster Pia Dijkstra ingezet voor deze verandering in de wet en zijn verheugd dat de wet nu aangenomen is.

Voor meer informatie: