Educatiedag HLA-NTV

Educatiedag HLA-NTV Educatiedag

2019

De HLA educatiedag zal dit jaar in het UMCG plaatsvinden.

Beste allen,

Het is bijna weer zover…

Woensdag 27 november 2019 is het onze beurt om de NTV HLA Educatiedag te organiseren. Van harte nodigen wij u / jullie uit om aan deze dag deel te nemen.

Bijgaand het programma. Het aanmeldingsformulier graag digitaal invullen en uiterlijk 11 november a.s. retour naar d.huizinga@umcg.nl

Voor routebeschrijving klik op onderstaande link:

https://www.umcg.nl/NL/UMCG/OVERHETUMCG/BEREIKBAARHEID/Paginas/default.aspx

Bij aankomst in UMCG volg interne bewegwijzering met de tekst: ‘NTV HLA Educatiedag’.

Met vriendelijke groet,

mede namens alle collega’s HLA Laboratorium Groningen,

 

Laura Bungener en Bouke Hepkema.

2018

Op 1 november a.s. vindt de  NTV HLA educatiedag 2018 plaats in Corpus Congress Centre te Leiden. Het programma kunt u hieronder downloaden.

Programma 

2017
Op 15 november 2017 vond de 22e NTV HLA Educatiedag plaats in Nijmegen. Het programma kunt u hieronder downloaden.

Programma 


2016
Vorig jaar vond de 21e NTV HLA Educatiedag plaats op 30 november 2016 in Maastricht. De dag werd bezocht door ruim 200 deelnemers uit het hele land. Het programma zag er vorig jaar als volgt uit: programma 2016.


 

Agenda

   
3-4 maart 2021   Bootcongres 2021
3 maart 2021   Algemene Ledenvergadering NTV (online)

Actueel

ESOT congres -  29 augustus - 1 september 2021

De abstract submissie voor het komende ESOT congres dat gehouden wordt van 29 augustus tot 1 september is open. De deadline voor het insturen van abstracts is 22 februari. Klik hier voor meer informatie. 


Webinar coronavaccinatie bij nierpatiënten

21 januari 2021Vaccinatie Webinar voor professionals
Tijdstip: 17.00 - 18.15 online
Website 

22 januari 2021Webinar over coronavaccinatie bij nierpatiënten
Tijd: 17:00 – 18.15
Website


Situatie rondom het Coronavirus

Informatie voor transplantatiepatiënten en wachtlijstpatiënten
De mogelijke gevolgen van het coronavirus bij transplantatiepatiënten zijn nog niet duidelijk. Patiënten met afweer onderdrukkende medicatie na een orgaantransplantatie zijn mogelijk extra vatbaar voor de gevolgen van een coronavirusinfectie. Het coronavirus heeft ook invloed op transplantatie procedures. De situatie wijzigt iedere dag. We raden u daarom aan om op onderstaande website van de Nederlandse Transplantatie Stichting te kijken om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van transplantatie.

Voor transplantatiepatiënten: klik hier
Voor wachtlijstpatiënten: klik hier
 


Voor nierpatiënten, dialysepatiënten en niertransplantatiepatiënten is informatie over het coronavirus te vinden op de site van Nieren.nl: klik hier

Hier kunt u de webinar Coronavirus en niertransplantatie bekijken. 
 

 


Informatie voor transplantatieprofessionals
Voor transplantatieprofessionals is informatie over het coronavirus te vinden op: https://www.transplantatiestichting.nl/page/covid-19
Vervoer van organen in binnen- en buitenland: https://www.transplantatiestichting.nl/page/covid-19-vervoer-organen-binnen-en-buitenland
Het RIVM heeft een richtlijn opgesteld hoe te handelen bij een patiënt met (verdenking op) COVID-19: https://lci.rivm.nl/richtlijnen/covid-19

 


 

LUMC e-book 'Nierdonatie bij leven'
Datum plaatsing: 3 maart 2020

Als transplantatieteam van het LUMC Transplantatie Centrum beseffen wij dat het besluit om een nier af te staan niet eenvoudig wordt genomen en dat er veel vragen zijn. Het is ons doel om mensen die overwegen hun nier af te staan zo goed mogelijk te informeren.
Om de informatie laagdrempelig beschikbaar te maken hebben we het e-book ‘Nierdonatie bij leven’ gemaakt. Het e-book bevat ervaringsverhalen van en voor (toekomstige) donoren en hun omgeving. Het is vrijblijvend hier te downloaden en te delen.


DKTSG Young Investigator Reisbeurs
Datum plaatsing: 10 september 2019

De vorig jaar opgerichte Dutch Kidney Transplant Study Group stelt jaarlijks een studentenbeurs beschikbaar van €500,- voor het bezoeken van een internationaal congres op het gebied van (nier)transplantatie. Aanvragen voor deze beurs kunnen worden ingediend bij het secretariaat van de DKSTG t.a.v. de penningmeester. (info@niertransplantatieonderzoek.nl)