Abstractboeken NTV

Abstractboeken NTV bootcongressen

Hieronder vindt u de abstractboekjes van de bootcongressen van de afgelopen jaren.

Afbeeldingsresultaat voor FIGI zeist

Abstractboek 2017

Het bootcongres 2017 werd georganiseerd i.s.m. het UMC Utrecht in Theater Hotel Figi te Zeist

MartiniPlaza.jpg

Abstractboek 2016

Het bootcongres 2016 werd georganiseerd i.s.m. het UMC Groningen in MartiniPlaza te Groningen

Abstractboek 2014

Het bootcongres 2014 werd georganiseerd i.s.m. het LUMC in De Stadsgehoorzaal te Leiden

Hotel Duiven.jpg

Abstractboek 2013

Het bootcongres 2013 werd georganiseerd i.s.m. het Radboud UMC in Hotel Duiven te Duiven

Abstractboek 2012

Het bootcongres 2012 werd georganiseerd i.s.m. het MUMC in het MECC te Maastricht

Abstractboek 2011

Het bootcongres 2011 werd georganiseerd i.s.m. het AMC en VUmc in het Koninklijk Instituut voor de Tropen te Amsterdam

Hieronder de NTV activiteiten t/m einde 2017:

20-10-2017    Young Professional dag,  Utrecht
09-11-2017    Medisch Ethisch symposium,  Utrecht
15-11-2017    NTV HLA educatie dag, Nijmegen
16-11-2017    Klinisch Review Symposium, Utrecht
08-12-2017    LWTV symposium, Utrecht

2018:

Professor Jon van Rood overleden
Datum plaatsing: 31 juli 2017

Op 21 juli jongstleden is professor Jon van Rood overleden. Professor van Rood was oprichter en voormalig afdelingshoofd van de afdeling Immunohematologie en Bloedtransfusie van het Leids Universitair Medisch Centrum. Lees meer.

foto Jon (002).jpeg

Voedingsadvies

Door het RIVM en de NVWA is er een  voedingsadvies opgesteld voor ziekenhuis hygiënisten die met transplantatie patiënten werken. Dit voedingsadvies gaat over het risico op het oplopen van hepatitis E in transplantatie patiënten. Het voedingsadvies kunt u hier vinden.

Transplant Library beschikbaar!

Transplant Library is vanaf 9 juni opengesteld voor NTV- leden. Een korte uitleg over de Transplant Library vindt u via het menu-item Educatie hierboven.

Basic science congres van The Transplantation Society

Datum plaatsing: 9 juni 2017

mentor-mentee award TSS2017 Victoria.jpg

Op het afgelopen basic science congres van The Transplantation Society in Victoria, Canada, werd de NTV-TTS mentor-mentee award uitgereikt aan het best scorende Nederlandse abstract. Aan Karin Boer en Fleur Peters van het Erasmus MC viel de eer te beurt deze award te mogen ontvangen.